'Ontvoerder Cleveland had geen wurgseks'

11 oktober 2013 om 08:35 door © 2013 ANP
'Ontvoerder Cleveland had geen wurgseks'

WASHINGTON (ANP) - Ontvoerder en serieverkrachter Ariel Castro heeft zichzelf niet per ongeluk verstikt tijdens wurgseks. ,,Ik heb de autopsie gedaan. Ik zag zag de foto's van de cel. Het was zelfmoord'', concludeerde lijkschouwer Paula Gorniak. Dat meldde CNN vrijdag.

Castro werd in september hangend gevonden in zijn cel. Hij had toen zijn broek en onderbroek op zijn enkels. Onderzoekers concludeerden dat de ontvoerder mogelijk was overleden tijdens seksuele handelingen met zichzelf, maar lijkschouwer Gorniak bestrijdt die lezing. De onderzoekers waren volgens haar onvoldoende gekwalificeerd om te oordelen over de doodsoorzaak.

Castro hield jarenlang drie vrouwen gegijzeld en misbruikte hen in een huis in de Amerikaanse stad Cleveland. De ontvoerder kreeg in augustus een levenslange celstraf plus 1000 jaar extra opgelegd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d