Obama: laten we een stemming houden

7 oktober 2013 om 20:05 door © 2013 ANP
Obama: laten we een stemming houden

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden aangespoord om het schuldenplafond voor volgende week te verhogen. Obama zei maandag tijdens een bezoek aan het Federaal Bureau voor Rampenbestrijding (FEMA) dat hij dan bereid is om te onderhandelen over een overgangsregeling.

Hij herhaalde dat hij de vastgelopen onderhandelingen over de staatsfinanciën anders niet zal hervatten. ,,We gaan niet onderhandelen onder dreiging van een economische catastrofe'', zei Obama. Hij zei dat hij het anders graag op een stemming laat aankomen in het Congres. ,,Houd een stemming. Roep een stemming uit. Laten we zien wat er dan gebeurt."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d