Gijzeling in Duitse snackbar

24 oktober 2013 om 23:00 door © 2013 ANP
Gijzeling in Duitse snackbar

FREIBURG (ANP) - In het Zuid-Duitse Freiburg heeft een man in zijn snackbar donderdagavond 12 mensen gegijzeld. De dader heeft zich met zijn slachtoffers in zijn horecagelegenheid verschanst. Bij de gegijzelden zou het gaan om familie en bekenden van de man.

Agenten ter plaatse gaan ervan uit dat de man gewapend is. De 36-jarige gijzelnemer is een bekende van de politie; hij geldt als gevaarlijk en heeft een strafblad. Volgens de politie verkeert hij in een ,,emotionele uitzonderingstoestand''.

De man zegt dat hij bommen bij zich heeft. De politie heeft telefonisch contact met de gijzelnemer en probeert hem ertoe over te halen dat hij zich overgeeft. De verre omtrek van de snackbar is afgegrendeld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d