Dode door bosbranden Sydney

18 oktober 2013 om 03:23 door © 2013 ANP
Dode door bosbranden Sydney

SYDNEY (ANP) - Door bosbranden rond Sydney is een dode gevallen en zijn minstens 100 huizen verwoest. Duizenden mensen hebben de nacht doorgebracht in opvangcentra, omdat ze hun huizen uit voorzorg moesten verlaten, aldus de lokale autoriteiten vrijdag.

Zij waarschuwen dat er nog meer huizen door brand verloren kunnen gaan. Door een combinatie van ongebruikelijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar tot ruim boven de 30 graden en harde wind woeden er nog 100 branden. 30 daarvan zijn nog niet onder controle.

Donderdag kwam een 63-jarige man om het leven door een hartaanval, toen hij zijn huis probeerde te redden van de vlammenzee.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d