'Bewijs voor bestaan Bigfoot gepresenteerd'

4 oktober 2013 om 13:10 door Jurgen van der Hoeven
'Bewijs voor bestaan Bigfoot gepresenteerd'

Beelden die deze week zijn gepresenteerd in de Verenigde Staten, zouden het bewijs moeten leveren voor het bestaan van de legendarische Bigfoot. Maar niet iedereen is overtuigd.

Volgens CBS News zijn de gepresenteerde foto's en video's nooit eerder vertoond. Liefst vijf jaar werkte een team aan het project, dat werd betaald door zakenman Adrian Erickson. In totaal zou het onderzoek ruim 500.000 dollar hebben gekost.

Levensvorm tussen mens en dier
''We denken dat Bigfoot een hybride levensvorm is, ergens tussen mens en dier. Dat is onze theorie'', aldus Melba Ketchu, die onderdeel uitmaakte van het onderzoeksteam.

DNA-onderzoek van gevonden haar zou volgens het onderzoeksteam aantonen dat Bigfoot noch dier noch menselijk is. ''We hebben te maken met een wezen dat op twee benen loopt, kinderen krijgt en communiceert in een soort taal.''

Mythe rond Bigfoot
Bigfoot zou een primaatsoort zijn uit de Verenigde Staten en Canada en zou, net als de mens, rechtop lopen. De Bigfoot zou 1,80 tot zo'n 2,50 meter lang kunnen worden en heeft een geschat gewicht van 100 tot 450 kg. Een filmopname uit 1967, van Roger Patterson en Bob Gimlin, vormden tot nog toe het enige grote 'bewijs' voor het bestaan van de Bigfoot.

De nieuwe beelden en onderzoeksresultaten worden door andere wetenschappers niet al te serieus genomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d