Band Berlusconi en president verder verzuurd

1 oktober 2013 om 00:25 door © 2013 ANP
Band Berlusconi en president verder verzuurd

ROME (ANP) - De toch al slechte relatie tussen de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi en president Giorgio Napolitano heeft maandag een nieuwe deuk opgelopen door een telefoontje van de oud-premier.

Op de particuliere zender La 7 was te horen dat Berlusconi zei te hebben vernomen dat de 88-jarige president de rechters van het hoogste hof van beroep in zijn zaak had beïnvloed. Het was hem naar eigen zeggen ter ore gekomen dat Napolitano het hof had gebeld, waarna de straf negatiever voor de oud-premier was uitgevallen dan wat de rechters eerder wilden uitspreken.

Napolitano reageerde woedend. Hij liet in een verklaring weten dat wat Berlusconi zou hebben gehoord ,,eenvoudigweg een nieuw waanzinnig, vulgair en lasterlijk verzinsel over het staatshoofd'' was.

Het hof van beroep oordeelde vorige maand dat Fininvest, het mediabedrijf van Berlusconi's familie, een schadevergoeding van 494 miljoen euro aan concurrent CIR moet betalen, omdat het bedrijf de uitgever Mondadori meer dan 20 jaar geleden onrechtmatig heeft verworven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d