Australiër kruipt achter stuur na 30 liter bier te hebben genuttigd

21 oktober 2013 om 14:42 door Jurgen van der Hoeven
Australiër kruipt achter stuur na 30 liter bier te hebben genuttigd

Een man uit Australië heeft zijn rijbewijs voor een half jaar in moeten leveren nadat hij de politie van Melbourne doodleuk vertelde dat hij de dag ervoor 90 biertjes had genuttigd. De 51-jarige Trevor Alexander Warren werd op maandagochtend om kwart over zes aan de kant gezet voor een routinealcoholcontrole. Dat meldt news.com.au.

Doordat de politieagenten een sterke alcoholgeur roken toen Warren het raampje naar beneden deed, vroegen ze of hij had gedronken. De man vertelde toen dat hij de dag ervoor om zes uur 's avonds zijn laatste biertje soldaat had gemaakt.

Volgens de vijftiger had hij tussen de 80 en 90 blikjes Melbourne Bitter bier gedronken, wat gelijk staat aan zo'n 30 liter bier. Hij had die dag bovendien niets gegeten. Uit de alcoholtest bleek dat de man meer dan twee keer de toegestane limiet in zijn bloed had. Warren is zijn rijbewijs voor zes maanden kwijt en moet een boete van 317 euro betalen.

Peter Foran van de politie van Chifley zegt dat het niet ongewoon is dat mensen één dag na een drinkpartij positief blazen. "Wanneer mensen de dag voordien heel veel drinken, dan moeten ze 's morgens extra goed oppassen. Kruip bij het kleinste risico alsjeblieft niet achter het stuur", aldus Foran aan de Western Advocate.


 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d