Amerikaanse 12-jarige schiet leraar dood

22 oktober 2013 om 00:40 door © 2013 ANP
Amerikaanse 12-jarige schiet leraar dood

SPARKS (ANP) - Een 12-jarige Amerikaanse jongen heeft maandag op zijn school een leraar doodgeschoten, twee klasgenoten ernstig verwond en tenslotte zelfmoord gepleegd. Het drama in de plaats Sparks (Nevada) gebeurde kort voor het begin van de les. Volgens lokale media was het slachtoffer een 45-jarige docent wiskunde.

,,Waarom lachen jullie mij uit?'', vroeg de jongen voordat hij begon te schieten, zo vertelde een medeleerling tegen de krant Reno Gazette-Journal. De onderwijzer probeerde vermoedelijk scholieren te beschermen toen hij dodelijk werd getroffen. Een van de twee zwaargewonde kinderen is geopereerd. De ander maakt het goed, meldden de autoriteiten. De andere scholieren werden overgebracht naar een nabijgelegen basisschool.

Het incident gebeurde kort na 7 uur 's ochtends (lokale tijd). Volgens een getuige schoot de dader twee keer, waarna de docent hem sommeerde het pistool neer de leggen. De schutter schoot de docent neer. Daarna zouden er nog vijf of zes schoten zijn gelost. Leerlingen vertelden een lokaal tv-station dat ze hun leraar nog een stukje mee hadden gedragen, totdat een conrector riep dat ze zichzelf in veiligheid moesten brengen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d