'Advocaat Johnson wordt minister VS'

18 oktober 2013 om 01:45 door © 2013 ANP
'Advocaat Johnson wordt minister VS'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama gaat advocaat Jeh Johnson vrijdag voordragen als minister van Binnenlandse Veiligheid. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis donderdag gezegd.

Johnson volgt daarmee Janet Napolitano op, die nu hoofd van de Universiteit van Californië is. De voordracht moet nog wel door de Senaat worden goedgekeurd.

Johnson heeft veel ervaring in de politiek. Zo adviseerde hij Obama tijdens diens presidentiële campagne van 2008 over buitenlandse politiek. Obama benoemde hem vervolgens in 2009 als belangrijkste juridische adviseur van het ministerie van Defensie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d