Senatoren VS steunen beperkte aanval op Syrië

4 september 2013 om 03:12 door © 2013 ANP
Senatoren VS steunen beperkte aanval op Syrië

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering weet in Washington steeds meer steun te vergaren voor een beperkte aanval op Syrië. Na de belangrijkste Democratische en Republikeinse leiders in het Amerikaanse Congres heeft ook de top van de belangrijke Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken dinsdag duidelijk gemaakt een militaire interventie te steunen.

De commissie stemt woensdag over een resolutie waarin acties in Syrië worden goedgekeurd. Aan zo'n interventie worden volgens de eerste versie van de resolutie wel strikte voorwaarden verbonden: Zo is de inzet van grondtroepen taboe en mag het ingrijpen in eerste instantie hooguit 60 dagen duren. Als de omstandigheden het vereisen, kan de actie daarna één keer met 30 dagen verlengd worden.

Als de commissie de resolutie aanneemt, moet de voltallige Senaat erover stemmen. Ook het Huis van Afgevaardigden moet nog een definitief besluit nemen. Dat zal op zijn vroegst volgende week gebeuren, zo verwachten betrokkenen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d