Poetin: Syrië-plan moet zonder militaire druk

11 september 2013 om 01:25 door © 2013 ANP
Poetin: Syrië-plan moet zonder militaire druk

MOSKOU (ANP) - Om het plan van internationaal toezicht op chemische wapens in Syrië te laten lukken, moeten de Verenigde Staten afzien van het gebruik van geweld. Dat zei president Vladimir Poetin van Rusland dinsdag volgens een verklaring van het Kremlin.

,,Het is moeilijk voor welk land ter wereld ook om zich te ontwapenen als een ander land zich voorbereid op militaire interventie'', zei Poetin. ,,We zullen zowel met Syrië als met onze Amerikaanse partners samenwerken. Ik hoop dat dit een goede stap is richting een vreedzame oplossing voor de crisis.''

Poetin en de Amerikaanse president Barack Obama hebben aan de zijlijn van de G20-top in Sint Petersburg gesproken over een diplomatieke oplossing voor Syrië.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d