Londense tiener opgepakt voor aanval Spamhaus

27 september 2013 om 19:45 door © 2013 ANP
Londense tiener opgepakt voor aanval Spamhaus

LONDEN (ANP) - Een 16-jarige jongen uit Londen is aangehouden voor betrokkenheid bij de enorme cyberaanval in maart op het antispambedrijf Spamhaus. Dat meldden Britse media vrijdag. De arrestatie was in het geheim en zou al in april hebben plaatsgevonden. Het is niet bekend of de jongen nog steeds vastzit.

Eerder werd in de zaak de Nederlander Sven Olaf K. aangehouden in Spanje. Dat land leverde hem over aan Nederland. Spamhaus houdt het Nederlandse Cyberbunker verantwoordelijk voor 'de grootste cyberaanval ooit'. Het ging om zogeheten zogeheten DDoS-aanvallen.

Rechercheurs van de Britse anticybercrime-eenheid kwamen de jongen uit Londen op het spoor doordat ,,grote geldbedragen''' via zijn bankrekening liepen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d