Laatste Staat van de Unie voor verkiezingen

11 september 2013 om 03:05 door © 2013 ANP
Laatste Staat van de Unie voor verkiezingen

STRAATSBURG (ANP) - Hoe staat het ervoor met de Europese Unie, 5 jaar na het uitbreken van de nog steeds niet beteugelde economische crisis? De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, zal dat woensdagochtend (9.00 uur) vertellen in zijn jaarlijkse toespraak tot het Europees Parlement in Straatsburg, de zogenoemde Staat van de Unie.

Deze Europese 'troonrede' is de laatste voor de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. Europese burgers kunnen dan de samenstelling van het Europees Parlement voor de jaren tot 2019 bepalen. Opiniepeilingen voorspellen een opmars van anti-Europese en eurosceptische partijen.

Het is de vierde keer dat de commissievoorzitter met een officiële toespraak het beleid voor de komende periode presenteert. Het idee is afgekeken van de VS, waar de Amerikaanse president in het parlement in Washington de State of the Union houdt. Barroso kwam de afgelopen jaren steeds met een reeks maatregelen om de crisis in te dammen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d