Informant Manning dient gratieverzoek in

4 september 2013 om 01:10 door © 2013 ANP
Informant Manning dient gratieverzoek in

WASHINGTON (ANP) - Wikileaks-informant Manning hoopt op genade van de Amerikaanse president Barack Obama. De voormalige soldaat die onlangs tot een celstraf van 35 jaar werd veroordeeld voor het lekken van staatsgeheimen heeft inmiddels een formeel gratieverzoek ingediend. Dat heeft zijn advocaat David Coombs dinsdag via Twitter bekendgemaakt.

Manning, die tegenwoordig liever bij zijn zelfgekozen vrouwennaam Chelsea genoemd wordt, speelde meer dan 700.000 vertrouwelijke en geheime Amerikaanse video's en documenten door aan onthullingssite Wikileaks. Geruchtmakend was de video Collateral Murder, waarin te zien is hoe Amerikaanse helikopters in 2007 burgers en journalisten beschieten in de Iraakse hoofdstad Bagdad.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d