Industriezone Korea's maandag weer open

11 september 2013 om 02:10 door © 2013 ANP
Industriezone Korea's maandag weer open

SEOUL (ANP/RTR) - De gezamenlijke industriezone Kaesong van Noord- en Zuid-Korea wordt maandag heropend. Daar hebben de buurlanden in de nacht van dinsdag op woensdag overeenstemming over bereikt, meldde persbureau Yonhap. Kaesong is het enige economische samenwerkingsverband van de twee Korea's.

Noord-Korea sloot het industriepark begin april, toen de spanningen hoog opliepen na een kernproef die het stalinistische land had uitgevoerd, zeer tegen de zin van de internationale gemeenschap in. Die wil niet dat het geïsoleerde Aziatische land de beschikking krijgt over kernwapens en scherpte de al bestaande sancties tegen Noord-Korea aan.

Noord- en Zuid-Korea hadden in augustus in vijf punten afgesproken de werkzaamheden te hervatten en een sluiting in de toekomst te vermijden.

In Kaesong, gelegen in Noord-Korea, zijn ongeveer 120 fabrieken gevestigd van Zuid-Koreaanse bedrijven die werk bieden aan ongeveer 50.000 werknemers uit het noorden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d