Dodental stormen Mexico loopt op

25 september 2013 om 02:20 door © 2013 ANP
Dodental stormen Mexico loopt op

MEXICO-STAD (ANP) - Het dodental door de zware stormen in Mexico is opgelopen tot zeker 130. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken dinsdag bekendgemaakt.

Volgens Miguel Angel Osorio Chong zijn er lichamen gevonden van enkele vermisten in een bergdorp, waar een modderstroom 40 woningen verwoestte. Naar tientallen mensen wordt nog gezocht. De Mexicaanse autoriteiten waarschuwden dinsdag ook voor zware regenbuien later op de dag.

Mexico kampt sinds vorige week met enorme wateroverlast na zware regenval door de tropische stormen Manuel en Ingrid. Acapulco, een populaire badplaats in de zwaarst getroffen staat Guerrero, was dagenlang afgesloten van de buitenwereld. Tienduizenden toeristen kwamen daardoor vast te zitten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d