Ambtenaren staken in Griekenland

24 september 2013 om 10:05 door © 2013 ANP
Ambtenaren staken in Griekenland

ATHENE (ANP) - Duizenden ambtenaren zijn dinsdag in Griekenland een tweedaagse staking begonnen. Ze protesteren tegen het nakende ontslag van 15.000 overheidsdienaren voor het eind van volgend jaar. Het is de tweede ambtenarenstaking binnen een week.

Volgens de vakbonden doen ambtenaren mee van ministeries, de belastingdienst, gemeenten, ziekenhuizen, pensioenfondsen en ziektekostenverzekeringen. Het transport en de toeristenbranche hebben geen last van de werkonderbreking. Journalisten leggen dinsdag uit solidariteit 3 uur het werk neer. Radio en televisie berichten in nieuwsbulletins over de staking maar zenden verder niets uit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d