Weer doden bij onlusten in Caïro

30 augustus 2013 om 19:25 door © 2013 ANP
Weer doden bij onlusten in Caïro

CAÏRO (ANP) - Bij nieuwe botsingen in diverse steden in Egypte tussen veiligheidstroepen en aanhangers van de verdreven president Mohamed Mursi zijn vrijdag in Caïro zeker drie doden gevallen. De betoging van leden van de Moslimbroederschap was de grootste in 2 weken, aldus ooggetuigen.

De betogers eisen de terugkeer van Mursi als president. In Caïro vuurde de politie traangasgranaten af, toen de menigte optrok naar het presidentiële paleis. In totaal raakten meer dan 36 mensen gewond bij betogingen in verscheidene steden.

Eerder deze maand kwamen honderden mensen om toen het leger een betoging van de Moslimbroederschap neersloeg. De meeste leiders van de Moslimbroederschap zijn inmiddels gearresteerd, maar de aanhangers van Mursi blijven zich verzetten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d