'VN moeten rapport inspecteurs afwachten'

28 augustus 2013 om 21:05 door © 2013 ANP
'VN moeten rapport inspecteurs afwachten'

LONDEN (ANP) - De VN-Veiligheidsraad moet de bevindingen van de inspecteurs die onderzoek doen naar gebruik van gifgas in Syrië hebben bekeken, voordat hij eventueel instemt met militaire acties tegen het bewind van president Bashar al-Assad. Dat staat in een voorstel dat de Britse regering woensdag aan het Lagerhuis heeft voorgelegd.

Het Lagerhuis bespreekt het voorstel donderdag. De regering onderstreept dat er alles aan moet worden gedaan om te zorgen dat de Veiligheidsraad instemt met militaire acties, voordat daartoe daadwerkelijk wordt besloten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d