Schutter Fort Hood ter dood veroordeeld

28 augustus 2013 om 21:25 door © 2013 ANP
Schutter Fort Hood ter dood veroordeeld

FORT HOOD (ANP) - Nidal Hasan, die in november 2009 op de legerbasis Fort Hood in Texas 13 militairen doodschoot, is woensdag ter dood veroordeeld. De militaire jury, die de Amerikaanse legerpsychiater van Palestijnse afkomst vrijdag schuldig bevond, had iets meer dan 2 uur nodig om tot een uitspraak te komen.

Het doodvonnis wordt met een injectie voltrokken. De Amerikaanse strijdkrachten hebben sinds 1961 geen actieve militair meer geëxecuteerd.

De 42-jarige Hasan opende het vuur op een groep militairen die op het punt stonden naar Irak te vertrekken. Dertien militairen werden gedood, 31 raakten gewond en bij een 32e militair miste het schot zijn doel. Hasan zelf raakte gedeeltelijk verlamd, toen agenten hem neerschoten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d