Ontwerp nieuwe grondwet Egypte klaar

20 augustus 2013 om 19:35 door © 2013 ANP
Ontwerp nieuwe grondwet Egypte klaar

CAÏRO (ANP) - Een ,,technische commissie'' van tien leden heeft dinsdag een voorstel tot wijziging van de Egyptische grondwet overhandigd aan interim-president Adly Mansour. De concepttekst zal worden besproken door een vergadering van 50 vertegenwoordigers van groepen in de samenleving.

De conceptgrondwet voorziet onder meer in een verbod op politieke partijen die zijn gebaseerd op religie. Volgens de krant Al-Ahram kan dit leiden tot een verbod op tientallen islamistische partijen, waaronder de Vrijheids- en Gerechtigheidspartij. Dat is de politieke tak van de Moslimbroederschap, waar de afgezette president Mohamed Mursi uit is voortgekomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d