Obama bepleit bij herdenking gelijke kansen

28 augustus 2013 om 22:05 door © 2013 ANP
Obama bepleit bij herdenking gelijke kansen

WASHINGTON (ANP) - Het geweldloze verzet van de burgerrechtenbeweging heeft Amerika zeer ingrijpend veranderd, maar in het creëren van gelijke economische kansen wacht het land nog een ,,grote onvolbrachte opdracht''. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama woensdag tegen duizenden toehoorders in Washington.

Precies een halve eeuw na de legendarische toespraak van Martin Luther King stond Obama woensdag op precies dezelfde tijd op exact dezelfde plaats: voor het Lincolnmonument in de hoofdstad.

Op 28 augustus 1963 demonstreerden in Washington een kwart miljoen mensen tegen rassendiscriminatie en voor gelijke rechten. Hoogtepunt van de historische bijeenkomst werd de 'I have a dream'-toespraak van King, die zijn ideaal uiteenzette: dat zijn vier kleine kinderen ooit in een land zouden wonen waar ze niet worden beoordeeld op hun huidskleur, maar op hun karakter.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d