'NSA betaalde miljoenen aan Google en Yahoo'

23 augustus 2013 om 21:20 door © 2013 ANP
'NSA betaalde miljoenen aan Google en Yahoo'

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse geheime dienst NSA heeft miljoenen euro's betaald aan internetbedrijven zoals Google, Yahoo en Microsoft. In ruil daarvoor pasten die hun technologie aan aan de behoeften van de geheime dienst.

Dit schrijft de Britse krant The Guardian vrijdag op gezag van materiaal van de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. Die bracht het bestaan van het observatieprogramma Prism aan het licht. Yahoo bevestigde dat het in overeenstemming met de wet kosten in rekening heeft gebracht voor geleverde diensten. Andere bedrijven wilden niet reageren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d