Vluchten gecanceld om rommelende Popocatépetl

5 juli 2013 om 04:05 door © 2013 ANP
Vluchten gecanceld om rommelende Popocatépetl

MEXICO-STAD (ANP) - Vier Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten van en naar Mexico-Stad geannuleerd omdat de vulkaan Popocatépetl, zo'n 70 kilometer ten zuidoosten van de Mexicaanse hoofdstad, as en gloeiende stukken steen spuwt.

Een woordvoerder van de luchthaven in Mexico-Stad bevestigde dat American Airlines, U.S. Airlines, Delta Air Lines en Alaska Air Group hun vluchten hebben opgeschort.

,,De luchtvaartmaatschappijen hebben besloten niet naar Mexico-Stad te vliegen, maar het vliegveld is in operationele staat'', aldus de woordvoerder. De Mexicaanse luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten niet geannuleerd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d