Tahrirplein viert 'tweede revolutie'

3 juli 2013 om 23:40 door © 2013 ANP
Tahrirplein viert 'tweede revolutie'

CAÏRO (ANP) - Het afzetten van president Mohamed Mursi wordt in de Egyptische hoofdstad Caïro gevierd als een 'tweede revolutie'. Ruim 2 jaar na het aftreden van president Hosni Mubarak staat het Tahrirplein opnieuw vol met uitzinnige Egyptenaren die hopen op een betere toekomst.

Vuurpijlen lichten de nacht op en stoeten auto's met jubelende tegenstanders van Mursi zijn overal. Veel mensen steken de loftrompet over het leger, dat Mursi woensdag opzij schoof. ,,De mensen en het leger zijn twee handen op een buik'', klonk het.

,,We hebben een dictator verdreven, en nu hebben we nog een dictator verdrongen. We doen het opnieuw als dat nodig is; we hebben inmiddels ervaring'', zei een ander.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d