Seksschandalen achtervolgen rivaal Mugabe

22 juli 2013 om 02:30 door © 2013 ANP
Seksschandalen achtervolgen rivaal Mugabe

HARARE (ANP) - Premier Morgan Tsvangirai van Zimbabwe is een vrouwenverslinder die niet geschikt is om het land te leiden. Dat is althans de boodschap die doorlopend wordt uitgezonden op het enige Zimbabwaanse televisiestation. Dat wordt gecontroleerd door de partij van president Robert Mugabe, de aartsrivaal van Tsvangirai.

In de aanloop naar de verkiezingen opent de partij van Mugabe, ZANU-PF, in een serie televisiespotjes frontaal de aanval op Tsvangirai. Voormalige minnaressen van de 61-jarige politicus verklappen in de spotjes hoe ze door hem aan de kant zijn gezet.

De spotjes lijken hun uitwerking niet te missen in het conservatieve Afrikaanse land. Zelfs aanhangers van de premier morren, ook omdat hij verkiezingsbeloftes niet zou hebben waargemaakt. Het feit dat de premier na de dood van zijn echtgenote een 22-jarige vrouw bezwangerde, doet zijn reputatie evenmin veel goed.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d