Schäuble in Athene

18 juli 2013 om 11:50 door © 2013 ANP
Schäuble in Athene

ATHENE (ANP) - De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, is donderdagmiddag in Athene aangekomen voor een kort bezoek. De politie heeft demonstraties verboden en het centrum van de Griekse hoofdstad afgezet. Schäuble wordt door veel Grieken verantwoordelijk gehouden voor de aanhoudende economische neergang. Die zou worden veroorzaakt door de draconische bezuinigingen die geldschieters verlangen om Griekenland voor een bankroet te behoeden en in de eurozone te houden.

Schäuble houdt in een hotel in het centrum een toespraak voor de Duits-Griekse Kamer van Koophandel en ontmoet daarna de Griekse premier Antonis Samaras en zijn Griekse collega Yiannis Stournaras.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d