'Maritieme mijlpaal': drone landt op schip

11 juli 2013 om 01:25 door © 2013 ANP
'Maritieme mijlpaal': drone landt op schip

WASHINGTON (ANP) - Voor het eerst is woensdag een drone, een onbemand vliegtuigje, succesvol geland op een Amerikaans vliegdekschip. ,,Je krijgt niet vaak een kans om de toekomst te kijken, maar dat is wat we vandaag hebben gedaan'', zei marinechef Ray Mabus tevreden.

Experts zijn verdeeld over het nut van drones op vliegdekschepen, maar de marine ziet er wel wat in, vooral voor verkenning van vijandelijk gebied. Diverse vliegtuigbouwers werken momenteel aan ontwerpen voor speciale marinedrones.

Drones die op het vasteland zijn gestationeerd zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het Amerikaanse leger.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d