Leger Egypte arresteert journalisten

4 juli 2013 om 00:30 door © 2013 ANP
Leger Egypte arresteert journalisten

CAÏRO (ANP) - Het leger van Egypte heeft woensdag een inval gedaan bij de kantoren van nieuwszender Al Jazeera in Egypte. Zeker vijf medewerkers zijn gearresteerd.

Volgens een journalist van de zender voorkwamen de militairen een uitzending over een betoging van aanhangers van de afgezette president Mohamed Mursi. Ook journalisten bij de betoging zelf zouden zijn opgepakt.

Het Egyptische leger zette Mursi eerder op woensdag af, met instemming van oppositiegroepen. Al Jazeera in Egypte staat volgens critici sympathiek tegenover de Moslim Broederschap, de islamistische beweging waar Mursi uit afkomstig is.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d