Italiaanse maffiabaas in Colombia opgepakt

6 juli 2013 om 10:25 door © 2013 ANP
Italiaanse maffiabaas in Colombia opgepakt

BOGOTÁ (ANP) - De Italiaanse maffiabaas Roberto Pannunzi is vrijdag (plaatselijke tijd) in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá aangehouden. Dat heeft het ministerie van Defensie in het Latijns-Amerikaanse land meegedeeld.

Pannunzi wordt beschouwd als leider van de 'Ndrangheta, de georganiseerde misdaad in de regio Calabrië in het uiterste zuiden van Italië. Hij gold als de meestgezochte Europese drugssmokkelaar.

Volgens de autoriteiten in Bogotá was Pannunzi verantwoordelijk voor de smokkel van zo'n 2 ton cocaïne per maand naar Europa. Hij is aangehouden in een winkelcentrum in de hoofdstad en had bij zijn arrestatie een vals Venezolaans paspoort bij zich.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d