Ieren op de vuist tijdens viering Oranjedag

13 juli 2013 om 14:10 door © 2013 ANP
Ieren op de vuist tijdens viering Oranjedag

BELFAST (ANP) - Meer dan 30 politieagenten zijn gewond geraakt toen in de nacht van vrijdag op zaterdag demonstranten in Noord-Ierland slaags raakten met de politie, 11 personen werden gearresteerd. Dat meldde de politie zaterdag, aldus lokale media.

Pro-Britse demonstranten waren op straat om Oranjedag te vieren. Door veel katholieken, die voor eenwording van Ierland zijn, wordt dat gezien als een provocatie. De politie had versterking van 400 agenten uit andere delen van het Verenigd Koninkrijk, om de omstreden viering in goede banen te leiden.

Geweld brak uit nadat de autoriteiten een stuk weg in Belfast hadden afgezet, omdat die tussen de twee gemeenschappen loopt. De Oranjedagviering mondt vrijwel elk jaar uit op rellen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d