'Eerst referendum voor vertrek Jordaanoever'

28 juli 2013 om 14:10 door © 2013 ANP
'Eerst referendum voor vertrek Jordaanoever'

TEL AVIV (ANP) - Een eventueel vertrek van Israël van de Westelijke Jordaanoever in het kader van het vredesproces, kan alleen na een referendum onder de bevolking. Dat heeft de Israëlische regering zondag besloten, meldden Israëlische media.

Het besluit over het vertrek is een van de twee heikele punten waar de regering van Benjamin Netayahu dit weekeinde over praat. Het andere is de vrijlating van 104 Palestijnse gevangenen. Een besluit daarover wordt in de loop van zondagmiddag verwacht.

De Israëlische nederzettingen op de oever worden internationaal als illegaal beschouwd. De vredesbesprekingen liepen in 2010 stuk.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d