Assad ontslaat leiding Baathpartij na kritiek

8 juli 2013 om 19:35 door © 2013 ANP
Assad ontslaat leiding Baathpartij na kritiek

DAMASCUS (ANP) - De Syrische president Bashar al-Assad heeft de volledige leiding van de Baath-partij op straat gezet. Volgens het Syrische staatspersbureau Sana is Assad zelf de enige die op zijn post blijft, als secretaris-generaal. Onder de ontslagen partijleiders is ook vicepresident Faruk al-Sharaa, die de gewelddadige onderdrukking van de opstand in Syrië naar verluidt bekritiseert.

Volgens de Syrische oppositie is de vicepresident en voormalige minister van Buitenlandse Zaken onder huisarrest geplaatst. Sinds het begin van de burgeroorlog in maart 2011 is Sharaa nog maar zelden in het openbaar gezien. Er werd gespeculeerd over een mogelijke leidende rol na de eventuele afzetting van Assad.

Sana meldde ook meteen welke 16 mensen de vacatures in de partij hebben ingenomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d