Alle vermisten treinramp waarschijnlijk dood

11 juli 2013 om 00:40 door © 2013 ANP
Alle vermisten treinramp waarschijnlijk dood

LAC-MÉGANTIC (ANP) - De Canadese politie gaat ervan uit dat alle mensen die vermist raakten toen afgelopen weekend een trein ontplofte in het plaatsje Lac-Mégantic ,,zeer waarschijnlijk'' zijn omgekomen. Een politiewoordvoerder zei dat woensdag tegen de pers. Als de aanname klopt heeft de ramp in totaal 50 levens geëist.

Een op hol geslagen trein met ruwe olie ontspoorde en ontplofte in de nacht van vrijdag op zaterdag in het plaatsje bij de grens met de Verenigde Staten. Het centrum veranderde daardoor in een vuurzee. Meer dan 30 gebouwen werden verwoest.

Tot nog toe zijn 20 lichamen gevonden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d