Mexicaan raakt in coma bij pool party van Jagermeister

19 juni 2013 om 12:53 door Jurgen van der Hoeven
Mexicaan raakt in coma bij pool party van Jagermeister

Een 21-jarige Mexicaan raakte afgelopen weekend in coma bij een pool party in de Mexicaanse stad Leon, waar organisatoren van het evenement vloeibare stikstof in het water gooiden. Nog eens acht anderen werden in het ziekenhuis opgenomen, zo meldt Daily Mail.

Volgens autoriteiten van het Ministerie van Volksgezondheid in Leon, in de staat Guanajuato, vond het feestje afgelopen zaterdag plaats. Organisator van de pool party zou Jagermeister zijn geweest, de alcoholische drankmaker uit Duitsland.

Volgens getuigen en video's gooiden organisatoren de vloeibare stikstof in het water om een rookeffect te creëren. Op het moment dat de vloeibare stikstof in contact kwam met het water ontstond er echter een giftige wolk, feestgangers in het zwembad hapten naarstig naar adem. 

Feestgangers die rond het zwembad stonden hadden al snel door dat er iets mis was en riepen om hulp. Paramedici haalden de slachtoffers uit het zwembad en brachten ze vervolgens over naar een regionaal ziekenhuis. Een van de slachtoffers, de 21-jarige Jose Ignacio Lopez del Toro, ligt op de intensive care in een coma. De andere acht mensen kregen medische hulp en mochten het ziekenhuis daarna verlaten.

Jagermeister heeft nog geen commentaar gegeven op het incident.


 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d