Grote Mayastad ontdekt in jungle Mexico

19 juni 2013 om 13:15 door © 2013 ANP
Grote Mayastad ontdekt in jungle Mexico

MEXICO-STAD (ANP) - Archeologen hebben in de oostelijke jungle van Mexico ruïnes van een grote Mayastad ontdekt. De nederzetting strekt zich uit over een gebied van 22 hectare. Wetenschappers denken dat de bloeiperiode van de stad tussen de 600 en 900 na Christus plaatshad.

De nederzetting op het schiereiland Yucatán, die een paar weken geleden is ontdekt, telt talrijke resten van tempels, paleizen, woningen en velden voor het heilige balspel van de Maya's. De grootste tempel zou 23 meter hoog zijn, aldus het Nationale Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH).

Karakteristiek voor de stad zijn steenblokken met inscripties, zogeheten stèles. ,,Heerser K'inich B'ahlam heeft de rode (of grote) steen in 751 opgesteld'', valt op een van de rijk versierde stèles te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d