Grieken staken voor publieke omroep

13 juni 2013 om 08:45 door © 2013 ANP
Grieken staken voor publieke omroep

ATHENE (ANP) - Werknemers in heel Griekenland staken donderdag uit protest tegen de plotselinge sluiting van de publieke omroep ERT. Met een 24-uursstaking willen de grote vakbonden bereiken dat de Griekse regering haar beslissing terugdraait.

Onder meer het openbaar vervoer heeft last van de werkonderbrekingen. Ziekenhuizen werken met een noodbezetting. Niet alleen de vakbonden zijn in het geweer gekomen. Ook de linkse coalitiepartners in de regering van de Griekse premier Antonis Samaras zijn ontstemd. Ze zeggen dat ze niet op de hoogte waren van de plannen.

De Griekse regering sloot ERT dinsdag. Ze heeft de omroep een vrijhaven van verspilling genoemd. ERT moet in afgeslankte vorm verder.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d