'Danone fout met reclame over borstvoeding'

29 juni 2013 om 04:25 door © 2013 ANP
'Danone fout met reclame over borstvoeding'

LONDEN (ANP) - Levensmiddelenconcern Danone is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opgeroepen te stoppen met zijn campagne over borstvoeding in Turkije. Dat meldde de Britse krant The Independent zaterdag.

In de campagne wordt gewaarschuwd dat moeders mogelijk niet voldoende moedermelk hebben om hun kind te voeden. Danone suggereert dat tekort aan te vullen met melkpoeder.

In de jaren 70 leidde een soortgelijke campagne van concurrent Nestlé tot een boycot. Volgens Danone hebben zowel de WHO als Unicef hun goedkeuring gegeven aan de campagne, maar beide organisaties ontkennen dat tegenover The Independent. Danone mag het logo van de WHO niet meer gebruiken op de verpakking van het melkpoeder.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d