Brandweer krijgt grip op bosbrand Colorado

17 juni 2013 om 03:20 door © 2013 ANP
Brandweer krijgt grip op bosbrand Colorado

COLORADO SPRINGS (ANP) - De brandweer in Colorado krijgt steeds meer grip op de grootste bosbrand in de geschiedenis van de Amerikaanse staat. Zo'n 800 brandweerlieden zijn al sinds dinsdag bezig met het blussen van de enorme brandhaarden rond de stad Colorado Springs.

De autoriteiten denken dat het nog meerdere dagen kan duren voordat het vuur helemaal onder controle is, maar het gaat inmiddels de goede kant op, meldden lokale media. De brandweer kreeg afgelopen weekend de nodige hulp van het weer: de wind nam af en het regende flink.

Tot nog toe zijn in het gebied 480 huizen afgebrand. Twee mensen kwamen om het leven en tienduizenden inwoners moesten hun huizen verlaten. Zo'n 20.000 mensen mogen nog altijd niet terug, meldde de lokale televisie.

Bosgebieden waar de brand heeft huisgehouden zijn veranderd in smeulende vlaktes, die er volgens sheriff Terry Maketa uitzien ,,alsof een kernbom is ontploft''.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d