Vaticaan: paus voerde geen exorcisme uit

22 mei 2013 om 00:55 door © 2013 ANP
Vaticaan: paus voerde geen exorcisme uit

VATICAANSTAD (ANP) - Het Vaticaan ontkent dat paus Franciscus onlangs probeerde de duivel uit te drijven bij een zieke man. ,,Het was zijn bedoeling te bidden voor een lijdende persoon'', zei de woordvoerder van de paus dinsdag tegen Radio Vaticaan.

Het pauselijk gebed hield de gemoederen in Italië behoorlijk bezig. Op beelden van het tv-station van de Italiaanse bisschoppenconferentie was te zien hoe de kerkvorst na een mis afstapt op een groep zieken. Daar legt Franciscus zijn handen op het hoofd van een jongeman en begint op een intense manier te bidden.

Het tv-station citeerde deskundigen die stelden dat de paus gebeden gebruikte die dienen om de duivel uit te drijven. De directeur van de zender is volgens de BBC inmiddels diep door het stof gegaan. De man heeft excuses aangeboden voor het ,,veranderen van de waarheid''.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d