Seksproces tegen Berlusconi hervat

13 mei 2013 om 03:40 door © 2013 ANP
Seksproces tegen Berlusconi hervat

MILAAN (ANP) - In Milaan wordt maandag het zedenproces tegen SilvioBerlusconi voortgezet. Justitie komt naar verwachting met de strafeis in de zaak, die draait om de vraag of de oud-premier van Italië seks heeft gehad met de destijds minderjarige Karima El Mahroug, beter bekend onder haar bijnaam Ruby.

De 76-jarige Berlusconi ontkent dat hij op zogenoemde 'bungabunga-feesten' seks heeft gehad met Ruby, die 17 jaar was toen ze zijn feesten bezocht. De rijke politicus weet zich gesteund door Ruby zelf. Op Berlusconi's eigen tv-zender Canale 5 deden de nu 20-jarige vrouw en de mediamagnaat zondagavond nog eens uitgebreid uit de doeken waarom het proces in hun ogen onterecht is. Ruby ontkende dat ze ooit in de prostitutie heeft gewerkt.

Tegen Berlusconi lopen meerdere rechtszaken, onder meer wegens omkoping van een senator. Het gerechtshof in Milaan veroordeelde hem vorige week nog tot 4 jaar cel wegens belastingontduiking en fraude. Het is echter onwaarschijnlijk dat hij achter de tralies terecht zal komen. Berlusoni gaat waarschijnlijk in cassatie, waardoor de zaak dreigt te verjaren. Ook is de kans aanwezig dat een eventuele celstraf vanwege zijn hoge leeftijd zal worden omgezet in huisarrest.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d