'Rusland stuurt Syrië moderne afweerraketten'

17 mei 2013 om 15:35 door © 2013 ANP
'Rusland stuurt Syrië moderne afweerraketten'

NEW YORK (ANP) - Rusland rust de Syrische strijdkrachten uit met uiterst moderne afweerraketten. Dat toont volgens bronnen van The New York Times hoe vastberaden het Kremlin de Syrische president Bashar al-Assad steunt.

De recent geleverde raketten van het type Yachont hebben een radarsysteem dat ze formidabele wapens maakt tegen eventuele buitenlandse interventie in Syrië. De raket met radar is 6,7 meter lang en heeft een reikwijdte van 290 kilometer. Het is vooral het radarsysteem dat nieuw en voor de tegenstander gevaarlijk is. Rusland levert al jaren Yachontraketten aan Syrië, maar eerder zat het radarsysteem er niet op volgens bronnen van de krant.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken begrijpt de ophef in de Amerikaanse media niet en beklemtoonde vrijdag dat de wapenleveranties aan Damascus legaal zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d