Pro-homodemonstraties in Chili en Cuba

12 mei 2013 om 03:20 door © 2013 ANP
Pro-homodemonstraties in Chili en Cuba

SANTIAGO DE CHILE/HAVANNA (ANP) - In zowel Chili als Cuba zijn mensen zaterdag de straat op gegaan om te demonstreren voor de rechten van homo's en lesbiennes.

In Santiago de Chile waren enkele duizenden betogers op de been. De demonstranten eisten wetgeving die een homohuwelijk mogelijk moet maken. Niet alleen seksuele minderheden lieten zich zien, maar ook gezinnen, ambtenaren en de burgemeester van de Chileense hoofdstad, Carolina Toha.

Zo'n 500 mensen gingen de straat op in de Cubaanse hoofdstad Havana. Mariela Castro, directeur van het Nationale Centrum voor Seksuele Educatie en dochter van president Raúl Castro, riep op tot een open dialoog binnen de Cubaanse samenleving en een gevecht tegen vooroordelen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d