Gewonden bij schietpartij Moederdagparade VS

13 mei 2013 om 03:40 door © 2013 ANP
Gewonden bij schietpartij Moederdagparade VS

NEW ORLEANS (ANP) - In het Amerikaanse New Orleans zijn zondag zeker 17 gewonden gevallen toen het vuur werd geopend op de honderden aanwezigen bij een Moederdagoptocht. De politie is op zoek naar drie verdachten, meldden Amerikaanse media.

Twee- tot vierhonderd mensen deden aan de optocht mee of stonden ernaar te kijken. De schietpartij duurde volgens de politie slechts enkele seconden. Agenten zagen direct nadat de schoten waren gelost drie mensen wegrennen, maar wisten hen in de hectiek niet op te pakken. De politie is een klopjacht naar de daders begonnen.

Een politiechef noemde de toestand van drie slachtoffers kritiek. Onder de gewonden is een 10-jarig meisje. Zij zou lichtgewond zijn geraakt en het naar omstandigheden goed maken, meldden lokale media. Het is onduidelijk hoe veel mensen precies zijn neergeschoten; onder de gewonden zijn ook mensen die in het tumult ten val kwamen.

Straatparades zijn een lokale traditie in New Orleans. Het publiek loopt daarbij in een zogeheten 'second line' al feestend achter een brassband aan. In de stad worden regelmatig dergelijke parades georganiseerd. Soms ontstaan ze ook spontaan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d