Chinese boot opgebracht door Noord-Korea

19 mei 2013 om 19:01 door © 2013 ANP
Chinese boot opgebracht door Noord-Korea

SHANGHAI (ANP) - Noord-Korea heeft een Chinees vissersschip op zee aangehouden en die inclusief de 16-koppige bemanning opgebracht. Dat hebben Chinese regeringsfunctionarissen zondag gezegd tegen het persbureau Xinhua.

Lokale Chinese media meldden dat Noord-Korea van Peking 97.000 dollar vraagt voor de teruggave van de boot met bemanning. De boot was begin mei al opgebracht in de wateren tussen het Koreaanse schiereiland en China.

De kwestie verstoort de toch al slechte relatie tussen beide landen wegens het kernwapenprogramma en de diverse raketproeven van Noord-Korea. Dit land voerde dit weekeinde drie testen uit met raketten voor de korte afstand.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d