Aanslag Boston was gepland op 4 juli

3 mei 2013 om 02:40 door © 2013 ANP
Aanslag Boston was gepland op 4 juli

BOSTON (ANP) - De aanslag die gepleegd werd op de marathon van Boston had eigenlijk op de Amerikaanse feestdag 4 juli moeten plaatsvinden. Dzjochar Tsarnajev, een van de verdachten, zou dat tegenover de politie hebben verklaard, meldde de New York Times.

De Tsjetsjeense broers Tsarnajev worden verdacht van de aanslagen. De broers besloten de aanslag eerder te plegen, omdat de bom eerder klaar was dan verwacht. De oudste broer, Tamerlan Tsarnajev (26), overleed toen geprobeerd werd hem aan te houden. Dzjochar (19) zit vast.

Het oorspronkelijk plan was om een zelfmoordaanslag te plegen. De bommen werden gemaakt in het appartement van de oudste broer, waar ook zijn vrouw en kind woonden.

Op 4 juli wordt in de Verenigde Staten Independence Day (Onafhankelijkheidsdag) gevierd. 15 april, de dag waarop de aanslag waarbij drie doden vielen werd gepleegd, was in Boston ook een officiële feestdag. Op Patriot's Day worden de veldslagen waarmee de onafhankelijkheidsoorlog begon herdacht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d