500 politieagenten bij proces neonazi's

4 mei 2013 om 16:30 door © 2013 ANP
500 politieagenten bij proces neonazi's

MÜNCHEN (ANP) - De politie in München zet maandag rond 500 politieagenten in om de rechtbank in de stad te beveiligen. Op die dag begint het proces tegen vijf aanhangers van de neonazistische groepering NSU.

De vijf verdachten worden beschuldigd van medeplichtigheid aan tien moorden. Daarvan werden negen buitenlanders - acht Turken en een Griek - en een politieagente het slachtoffer.

Naar verwachting komen er maandag ongeveer 1000 mensen bij de rechtbank demonstreren tegen racisme en geweld van extreemrechtse groepen. De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat er tijdens de rechtszaak gevaar dreigt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d