'Verdachte had Canada uitgezet moeten worden'

27 april 2013 om 01:30 door © 2013 ANP
'Verdachte had Canada uitgezet moeten worden'

OTTAWA (ANP) - Canada zint op aanscherping van het uitzetbeleid voor immigranten die misdrijven begaan. Verantwoordelijk minister Jason Kenney heeft dat vrijdag aangekondigd. Aanleiding is de arrestatie van twee mannen die volgens de autoriteiten een aanslag op een passagierstrein hadden beraamd. Het complot werd op tijd ontdekt.

Verdachte Raed Jaser (35) stond in 2004 al op de nominatie om gedeporteerd te worden omdat hij veroordeeld was voor vijf gevallen van fraude. De uitzetting ging echter niet omdat de Palestijn die in de Verenigde Arabische Emiraten geboren werd stateloos zou zijn. Hij kreeg een pardon.

,,We onderzoeken een beleidswijziging. Het lijkt mij dat je het land uit getrapt moet worden als je een serieus misdrijf begaat in Canada, of er nu een pardon is verleend of niet'', aldus minister van Immigratie Kenney.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d