Verdachte Boston vraagt twee ervaren advocaten

23 april 2013 om 15:48 door Jurgen van der Hoeven
Verdachte Boston vraagt twee ervaren advocaten

Dzjochar Tsarnajev, de verdachte van de bomaanslagen in Boston, heeft dinsdag aan de rechtbank gevraagd twee advocaten te benoemen met ervaring in doodstrafzaken, om hem te helpen bij zijn verdediging. Miriam Conrad, zijn huidige advocaat, zegt in een verzoek aan de federale rechtbank in Boston dat dat zeer ervaren advocaten moeten zijn ''gezien de omvang van deze zaak''.

Conrad noemde de zaak van Jared Loughner, de schutter die zes mensen doodde en 13 verwondde, onder wie het voormalige Democratische Congreslid Gabrielle Giffords. Hij kreeg eveneens twee advocaten toegewezen met ervaring in doodstrafzaken. Conrad pleitte schuldig voor de aanslag in 2011 en kreeg levenslang.

Maandag werd Tsarnajev officieel aangeklaagd voor de bomaanslagen in Boston op 15 april. Hij pleegde die aanslagen met zijn 26-jarige broer Tamerlan, die stierf aan de verwondingen na een vuurgevecht met de politie vier dagen na de aanslag.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d