'Toestemming voor nucleaire aanval op VS'

3 april 2013 om 22:40 door © 2013 ANP
'Toestemming voor nucleaire aanval op VS'

PYONGYANG (ANP) - Het Noord-Koreaanse leger zegt dat het definitieve goedkeuring heeft voor ,,genadeloze'' militaire aanvallen op de Verenigde Staten met inbegrip van gebruikmaking van kernwapens. Dit zei het officiële persagentschap KCNA woensdag.

De melding komt nadat het Pentagon zei dat het Amerikaanse leger zich voorbereidt op de plaatsing van een geavanceerd raketafweersysteem op het eiland Guam in de Grote Oceaan. Met de ,,voorzorgsmaatregel'' willen de Amerikanen hun militaire bases in dit gebied verdedigen tegen Noord-Koreaanse bedreigingen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d